Hverdagen

Jeg møter så mange mennesker i jobb, og alle har sin unike historie. Noen ganger har både jeg og kunden tid til en prat. Her kommer et lite utdrag fra samtalen med Joyce og Einar Ånerud i Sør-Odal og jeg har fått lov til å gjengi den. Bestefaren til Einar bygde i 1911 dette huset som vi nå har levert sprosser til. Einar har selv passert 80 år og er svært aktiv. Han har tidligere skiftet vinduer på gamlehuset og nå ville han at sprossene skulle blir mest mulig like de som hans far og bestefar installerte en gang for lenge siden. Er ikke DET helt fantastisk?  

Jeg tok oppdraget med stor takk og var tilbake flere ganger for å se, ta nye mål, prate og studere og justere. Selv bor Joyce og Einar i et nyere hus ved siden av det gamle. Joyce er opprinnelig fra England og den sjarmerende engelske stil preger denne boligen som paret bygget på begynnelsen av 70-tallet i teglstein fra Odals Verk. Joyce sier Einar alltid er i aktivitet, og hun er nok ikke helt passiv selv, heller. Disse teglsteinene har hun selv hentet og renset en for en. Til slutt ble det nok teglstein til å bygge den eneboligen de bor i dag.

Historiene var mange, det er en gave å møte slike mennesker og ha tid til å høre. Jeg skulle så gjerne formidlet alle, men lar det være. Det kan fort bli en bok! Jeg er så glad og ydmyk over å få lov til å treffe slike mennesker i jobben min. Dette gir enda mer liv i hverdagen og her får du ta del i en liten del av dem.

Her på bildet står Einar og Jirka med de gamle vinduene med gjennomgående sprosser.
Sjarmerende detalj fra eiendommen.